Pet Day Care & Boarding: Kattenhotels

Ga je op vakantie, weekendje weg of heb je dagopvang nodig voor je kat? Dan is een kattenhotel een uitkomst.

Jaarwisseling
Een bekend moment in het jaar waarop veel mensen opvang voor hun hond of kat zoeken is de jaarwisseling. Als een kattenhotel dan wat afgelegen ligt, dan is dit een perfecte locatie. Hier hebben zij geen last van het vuurwerk. Katten schrikken daar vaak van en worden daardoor onrustig. De jaarwisseling doorbrengen in een kattenhotel is dan een geschiktere locatie dan thuis zijn. 

Vakantie / weekendje weg
Als je op vakantie gaat of een weekendje weg gaat. Kan je aan buren of familie vragen of zij voor de katten willen zorgen. Maar het is natuurlijk veel fijner als je niemand tot last hoeft te zijn. Zij moeten tenslotte toch elke dag naar jouw huis. Ze moeten de kattenbak verschonen, zorgen dat er vers water staat, dat jouw kat brokjes krijgt en 's avonds wellicht nog ander eten. Als het warm weer is, moeten ze het water wellicht een keer extra verschonen. Kortom: je belast anderen met extra werk, omdat je zelf op vakantie wilt of een weekendje weg wilt. Het kattenhotel is dan een uitkomst. Dit is speciaal voor dit soort momenten gebouwd. 

Kattenhotel
In het kattenhotel worden jouw katten goed verzorgd. Dit geldt niet alleen voor de momenten waarop je van plan bent op vakantie te gaan maar eveneens als jouw kat(ten) extra zorg nodig hebben. Kijk hiervoor bijvoorbeeld op de site van Dierenkliniek Dikketje DAP. In de meeste kattenhotels kan een kat alleen in een ruimte worden verzorgd, maar ook met meerdere katten bij elkaar. Als je bijv. meer katten hebt, kunnen deze gezellig bij elkaar blijven. Maar ook als jij maar 1 kat hebt en hij of zij kan goed met andere katten overwerg, dan kunnen zij ook bij elkaar geplaatst worden. Is jouw kat liever alleen, dan is dat ook geen enkel probleem. De katten kunnen binnen verblijven en op bepaalde momenten mogen ze uiteraard ook naar buiten. In het kattenhotel kunnen ze eten van het hotel krijgen, maar je kan ook zelf eigen voer meegeven, omdat hij of zij die lekker vindt of nodig heeft met bijv. een allergie. Dit moet je van te voren afstemmen met de eigenaar van het kattenhotel. Voordat je je kat weer op komt halen wordt hij of zij lekker gewassen en geborsteld, zodat hij of zij weer lekker fris naar huis kan. Jij vakantie? Jouw kat ook vakantie! Hij of zij zal heerlijk vertroeteld worden en veel plezier hebben met de andere katten. Maar zodra hij of zij jou weer ziet, springt hij of zij in jouw armen en gaat uiteraard ook graag weer in zijn of haar reismandje met jou mee naar huis. Want thuis is toch het fijnste, zowel voor mens als dier.

Delen